Mbikëqyrje e jashtëzakonshme programore ndaj TV Sitel

image_pdfimage_print

Shkup, 23 mars 2022 – Pas njoftimit të marrë nga Agjencia e Ushqimit dhe Veterinarisë, për transmetim të komunikimeve të paligjshme komerciale audiovizuele për suplemente ushqimore, në Televizionin Sitel janë bërë mbikëqyrje të jashtëzakonshme programore.

Gjatë mbikëqyrjes nga data 21, 22 dhe 23 shkurt 2022, në programin e TV Sitel, është konstatuar se ndryshe nga LSHMAAV në disa pjesë tëemisionit emisioni informativ-argëtues mëngjesit  “E dua Maqedoninë” ka fshehur komunikime komerciale audiovizuel të produkteve “Bronho Protekt” dhe “Prostatol Compleks” nga operatori ushqimor “Natura Therapies”.

Në të njëjtat data, në mënyrë të paligjshme u transmetuan video teleshoping për suplementin dietik “Broncho Protect” – produkt i operatorit ushqimor “Natura Therapies”, ku shfaqet vizualisht dhe me tone një prezantuese e rregullt e lajmeve të Televizionit Kanal 5.

Raportet gjenden në linkun e mëposhtme:

TV Sitel (nenei 53 paragrafi 2 nga LSHMAAV) – 23.03.2022

TV Sitel (neni 101 nga LSHMAAV) – 23.03.2022Accessibility

Accessibility