Dënim për sulm fizik ndaj Zoran Bozhinovskit

image_pdfimage_print

Shkup, 26 tetor 2022 – Agjencia për Shërbime Mediatike Audio dhe Audiovizuele dënon ashpër sulmin e djeshëm fizik ndaj pronarit të “Burevesnik” Zoran Bozhinovski.

Siguria e gazetarëve është një parakusht për kryerjen profesionale të detyrës së tyre dhe çdo dhunë ndaj tyre është absolutisht e papranueshme. Ata duhet të kryejnë punën e tyre të lirë nga çdo lloj sulmi, presioni, ngacmimi dhe frikësimi.

Theksojmë se në vendet demokratike është e nevojshme të sigurohet gëzimi i plotë i së drejtës së lirisë së shprehjes dhe i së drejtës për të informuar qytetarët.Accessibility

Accessibility