NJOFTIM PUBLIK

image_pdfimage_print

Shkup, 16 janar 2023 – Аgjencia për Shërbime Mediatike Audio dhe Audiovizuele dënon ashpër deklaratën e kryetarit të BDI-së Ali Ahmeti me të cilën televizionet Telma dhe Alfa i etiketoi si armiq të Shqiptarëve.

Personalitetet publike, e sidomos kryetarët e partive politike, duhet të jenë të vetëdijshëm se liria e shprehjes nënkupton dhe përgjegjësi. Në vend që të shërbehen me komunikim të papërshtatshëm, ato duhet të shërbejnë si shembull dhe të demonstrojnë nivelin më të lartë të respektimit mbi një nga shtyllat kryesore të demokracisë-mediat.

Аgjencia rikujton se është e domosdoshme të respektohen standartet evropiane dhe ju bën thirje politikanëve të përmbahen nga përdorimi i gjuhës me të cilën diskreminohen mediat dhe nxit intolerance dhe padurim etnik. Në këtë mënyrë cënohen proceset e integrimit evropian në vend që të kontribohet për zhvillimin demokratik të vendit.Accessibility

Accessibility