Расправи во тек

image_pdfimage_print

Отворена јавна консултација за Нацрт-препораки за медиумското известување на радиодифузерите за време на референдумот

Скопје, 31.07.2018г. – Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги отвора јавна консултација за текстот на Нацрт-препораките за медиумското известување на радиодифузерите за време на референдумот.

Агенцијата ги повикува сите заинтересирани страни, а особено медиумите, со свои конструктивни забелешки и релевантни предлози да учествуваат во јавната консултација, и истите во писмена форма да се достават по електронски пат на contact@avmu.mkНацрт-препораките се отворени за јавна консултација до 17 август 2018 година.

Добиените мислења и коментари од јавната расправа:

Мислење и забелешки во врска со Нацрт-Препораките за медиумско претставување за време на Референдумот Септември 2018 од ТВ 24 Вести


Отворена јавна расправа за Нацрт-Упатство за исполнување на обврските за импресум и информации достапни за корисниците

Скопје, 27.07.2018г. – Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги отвора јавна расправа за текстот на Нацрт-Упатство за исполнување на обврските за импресум и информации достапни за корисниците.

Агенцијата ги повикува сите заинтересирани страни со свои мислења и предлози да учествуваат во јавната расправа, и истите во писмена форма да се достават по електронски пат на contact@avmu.mkЈавната расправа е отворена до 27 август 2018 година (понеделник).

Добиените мислења и коментари од јавната расправа:

Мислење и забелешки во однос на Нацрт-Упатство за исполнување на обврските за импресум и информации достапни за корисниците од Македонско радио, Радио Скопје Accessibility

Accessibility