image_pdfimage_print

 

        Сите материјали поврзни со изборното медиумско претставување се достапни во банерот Избори 2020

 

 

Повеќе информации можат да се погледнат во банерот Јавен состанок.

Изработена студијата Плурализам на медиумската сопственост во новото медиумско опкружување

image_pdfimage_print

Скопје, 07 август 2020 – За потребите на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги, експертите Жан Франсоа Фурнемонт и Снежана Трпевска ја изработија студијата Плурализам на медиумската сопственост во новото медиумско опкружување.

ПРЕВЕДЕНА ПУБЛИКАЦИЈАТА „АЛГОРИТМИ И ЧОВЕКОВИ ПРАВА“

image_pdfimage_print

Скопје, 31 јули 2020 – Имајќи го предвид брзото темпо на технолошките промени, развојот на техниките за автоматска обработка на податоци (алгоритмите) и нивното влијание врз човековите права, на барање на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги, во рамки на проектот ЈУФРЕКС, на македонски јазик е преведена публикацијата на Советот на Европа „Алгоритми и човекови права“.

СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

image_pdfimage_print

Скопје, 31 јули 2020 – Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги е загрижена за состојбата со слободата на информирање поради одлуката на Основното јавно обвинителство да покрене обвинение против новинарот и главен уредник на порталот „Лидер“ Љупчо Златев поради објавување интерни документи од Управата за безбедност за контраразузнавање.

Усвоен Извештајот за платено политичко рекламирање за време на изборната кампања

image_pdfimage_print

Скопје, 30 јули 2020 година – На денешната 30-та седница, Советот на Агенцијата го усвои Извештајот за платеното политичко рекламирање на програмите на радиодифузерите, за време на изборната кампања за Предвремените парламентарни избори 2020 година.

СОВЕТОТ НА АВМУ ОДЛУЧУВА САМОСТОЈНО, БЕЗ КАКВО БИЛО ВЛИЈАНИЕ

image_pdfimage_print

Скопје, 28 јули 2020 – Советот на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги категорично ги отфрла наводите на Здружението на новинари на Македонија дека директорот на Агенцијата, на седницата одржана на 15 јули се обидел да влијае на членовите на Советот, да донесат одлука на штета на телевизите Алсат-М и ТВ Телма.

Редовен програмски надзор врз операторите КАБЕЛ-Л-НЕТ, ИНФЕЛ-КТВ, ИНЕЛ ИНТЕРНАЦИОНАЛ и КАБЕЛ-НЕТ

image_pdfimage_print

Скопје, 28 јули 2020г. –  За обврските коишто се однесуваат на регистрација на програмски сервиси во Агенцијата и титлување на програмите коишто ги реемитуваат операторите, извршен е редовен програмски надзор врз  КАБЕЛ-Л-НЕТ од Струга, ИНФЕЛ-КТВ од Охрид, ИНЕЛ ИНТЕРНАЦИОНАЛ од Кавадарци и КАБЕЛ-НЕТ од Струмица

Мапа на сајтот

Accessibility