Решение за опоменување и за исклучување на реемитувањето на програмски сервиси на МУЛТИМЕДИА-НЕТ

image_pdfimage_print

Скопје, 05.10.2018г. – Агенцијата врз основа на вонреден програмски надзор и констатирано реемитување на програмските сервиси RTS 1, RTS 2, Ring TV, Cartoon Network, Boomerang, Erox, Eroxxx, Film Box Plus, Film Box, Docu Box, Fight Box, Fashion Box, Sport Klub 1, Sport Klub 2, Sport Klub 3, Sport Klub 4, Lov I Ribolov, Cinemania, Sky Sport 2, b Action TV, HBO, Tring Sport 3, Tring Sport 2, RTL, Vox, RTL 2, Super RTL, HRT 2, Duga TV, Nova TV (хрватска) и Hustler, кои не се опфатени со потврдите за регистрација на програмските сервиси издадени од Агенцијата, на кабелскиот оператор МУЛТИМЕДИА-НЕТ му изрече решение за опоменување и за исклучување на реемитувањето на програмските сервиси кои не се регистрирани во Агенцијата.

На операторот му е наложено веднаш по приемот на оваа решение да го усогласи своето работење со одредбите од ЗААВМУ.

Изречената мерка е достапна на линкот:

МУЛТИМЕДИА-НЕТ – (член 141 од ЗААВМУ) – 05.10.2018Accessibility

Accessibility