image_pdfimage_print

Të gjitha materialet që lidhen me monitorimin e mbulimit mediatik zgjedhor për Zgjedhjet Lokale 2021, janë në dispozicion në banderolë ”Zgjedhje 2021”.

U mbajt debat online mbi arsimimin mediatik të ASHMA dhe Resis

image_pdfimage_print

Shkup, 30 nëntor 2021 – Në kuadër të Ditëve të arsimimit mediatik 2021,Agjencia për shërbime mediatike audio dhe audiovizuele dhe Instituti Resis zhvilloi dje një debat online me temë „Analiza e aspekteve gjinore në programet televizive për fëmijë: A po ndërtojmë ndërgjegjësim kritik tek fëmijët?”. Diskutimi përfshiu disa segmente, nga ku si është ndikimi psikologjik i programeve për fëmijë mbi rritjen dhe zhvillimin e tyre, deri në mënyrën se si duhet të krijohen politikat dhe programet e mediave dedikuar për fëmijët

DEKLARATË PËR PUBLIK

image_pdfimage_print

Shkup, 23 nëntor 2021 – Në lidhje me aksidentin e rëndë të autobusit që ndodhi në  Republikën e Bullgarisë, ku jetën e humbën numër i madhë i qytetarëve të Maqedonisë Agjencia për shërbime mediatike audio dhe audiovizuele u bën thirrje mediave gjatë raportimit t’i respektojnë standardet profesionale gazetareske dhe principet, gjegjësisht bëhet fjalë, që informimi të jetë i çliruar nga senzacionalizmi dhe gazetarët të respektojnë dhimbjen dhe pikëllimin personal. Në të njëjtën kohë, informacionet duhet të jenë të sakta dhe të verifikuara, dhe nëse nuk mund të verifikohen ose bëhet fjalë për supozim duhet thënë apo shpallur.

DEKLARATË PËR PUBLIK

image_pdfimage_print

Shkup, 20 nëntor 2021 – Agjencia për shërbime mediatike audio dhe audiovizuele konsideron se sjellja e sigurimit të Qendrës tregtare të qytetit dhe përpjekja për largimin e gazetarëve gjatë raportimit të tyre për takimin me pronarët e shitoreve të QTQ-së është jashtëzakonisht i papërshtatshëm të cilët kërkojnë hetim.me  rastin e kriptovalutave

Nga 22 deri më 29 nëntor do të mbahen Ditët e arsimimit mediatik

image_pdfimage_print

 Shkup, 19 nëntor 2021 “Virtuale apo reale – rregullat janë të njëjta! Të jemi të arsimuar në aspektin mediatik” është motoja e Ditëve të arsimimit mediatik që këtë viti ua kushtojmë fëmijëve dhe të rinjve, theksoi drejtori i Agjencisë Dr. Zoran Trajçevski sot në konferncen për shtyp.  Me atë u shënua manifestimi, i cili Agjencia për shërbime mediatike audio dhe audiovizuele dhe Rrjeti për arsimim mediatik e organizojnë nga 22 deri më 29 nëntor

line


Accessibility

Accessibility