14.04.2011г. СРД организира тркалезна маса за правилниците за медиумско покривање на изборите

14.04.2011, СКОПЈЕ – Советот за радиодифузија денеска и утре ќе одржи тркалезна маса за “Предлог правилникот за однесувањето на радиодифузерите во периодот пред започнување на изборната кампања“ и  “Предлозите за измена на правилникот за рамноправен пристап во медиумското претставување за време  на изборната кампања”. Состаноците со претставниците на медиумите и на сите заинтересирани страни за медиумското покривање на изборите имаат за цел преку јавен дијалог да се да се обликува конечниот изглед на второстепената регулатива за медиумско покривање на изборите.

Планирани се две сесии, што ќе се одржат во СРД, на 14 април во 12 часот и на 15 април во 11 часот.Accessibility

Accessibility