21.03.2013г.Одржан состанок со делегација од набљудувачка мисија на Советот на Европа

image_pdfimage_print

Тема на состанокот беше состојбата со медиумите во контекст на изборната кампања. Поконкретно, се разговараше за почитувањето на Изборниот законик, Правилникот за  однесувањето на радиодифузерите во периодот пред започнување на изборната кампања,

Правилникот за рамноправен пристап во медиумското претставување за време на изборна кампања, мерките кои Советот за радиодифузија им ги изрекува на медиумите, почитување на професионалните принципи и етички стандарди, остварувањето на правата на различните етнички групи во медиумите.Accessibility

Accessibility