ДА НЕ СЕ ВРШИ ПРИТИСОК ВРЗ МЕДИУМИТЕ

Скопје, 27.05.2016 година – Aгенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги го осудува вчерашното повторно обојување на фасадата на објектот на Телевизија Сител.

Уставно право и едно од цивилизациските придобивки е правото на протест за слободно изразување на мислењата и ставовите, но на мирен и демократски начин, без вршење на каков било притисок.

Затоа уште еднаш апелираме, да не се попречува работата на медиумите и медиумските професионалци.Accessibility

Accessibility