image_pdfimage_print

Хроника од 26-та седница

Скопје, 12.06.2018 –На денешната 26-та седница, Советот на Агенцијата донесе две Одлуки за поведување постапки за утврдување на постоење недозволена медиумска концентрација, по службена должност, кај ТРД … […]

Хроника од 25-та седница

Скопје, 01.06.2018 –На денешната 25-та седница, Советот на Агенцијата донесе Одлука за доделување на дозвола за радио емитување на програмски сервис, музичко-говорно радио од општ формат, на … […]

Хроника од 24-та седница

Скопје, 17.05.2018 –На денешната 24-та седница, Советот на Агенцијата донесе Одлука со која се дозволи промена на сопственичката структура на ТРД Вижн БМ-ТВ КАНАЛ ВИЗИЈА ДООЕЛ Прилеп. … […]

Хроника од 23-та седница

Скопје, 04.05.2018 – Советот на Агенцијата на 23-та седница донесе Одлука за доделување на дозвола за телевизиско емитување на програмски сервис со претежно општ забавен формат, на … […]

Хроника од 22-та седница

Скопје, 24.04.2018 – На 22-та седница, Советот на Агенцијата донесе заклучок да го информира Министерството за внатрешни работи на Република Македонија – Центар за сузбивање на организиран … […]

Хроника од 21-та седница

Скопје, 13.04.2018 – На денешната седница, Советот на Агенцијата ги разгледа Кварталните извештаи за работата на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги за периодот од 01.01 … […]

Хроника од 20-та седница

Скопје, 04.04.2018 – На денешната седница Советот на Агенцијата даде одобрение на директорот на Агенцијата да донесе Одлука со која се одобруваат финансиски средства на име аванс … […]

Хроника од 19-та седница

Скопје, 29.03.2018 – На денешната седница Советот на Агенцијата донесе Одлука за одземање на дозволата за телевизиско емитување на ТРД Телеканал А1 ДООЕЛ Струмица, поради прекршување на … […]

Хроника од 18-та седница

Скопје, 28.03.2018 – На денешната седница Советот на Агенцијата донесе Одлука за доделување на дозвола на Друштвото за производство, трговија и услуги БМЈ МЕДИА ГРОУП ДОО Скопје, … […]

Хроника од 17-та седница

Скопје, 20.03.2018 – На денешната седница Советот на Агенцијата го одобри Нацрт-годишниот извештај за работата на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги за 2017 година. Советот … […]Accessibility

Accessibility