Вонреден административен надзор врз Радио 102ка-ФМ

image_pdfimage_print

Скопје, 20 октомври 2020 – Врз радиото 102ка-ФМ од Струга, извршен е вонреден административен надзор за почитувањето на обврските од Правилникот за минимални технички, просторни, финансиски и кадровски услови за добивање дозвола за радио и телевизиско емитување.
Надзорот покажа дека радиодифузерот ги исполнил минималните кадровски услови утврдени во Правилникот.

Извештајот од надзорот е достапен на линкот:

Радио 102ка-ФМ (член 9 од Правилникот за минимални технички, просторни, финансиски и кадровски услови за добивање дозвола за радио и телевизиско емитување) – 20.10.2020Accessibility

Accessibility