Изборен законик

image_pdfimage_print

Изборен законик:

Неофицијален консолидиран текст на Изборен законик – септември_2021

Закон за изменување и дополнување на Изборниот законик – 16.09.2021

Неофицијален консолидиран текст на Изборен законик _ април 2021

Закон за изменување и дополнување на Изборниот законик – 2.04.2021

Неофицијален консолидиран текст на Изборен законик – февруари 2020

Претходни измени и дополнувања на Изборниот законик 

 

Уредби:

Уредба со законска сила за дополнување на Уредбата со законска сила за прашања поврзани со изборите за пратеници во Собранието на РСМ на 15 јули 2020 година – 22.06.2020

Уредба со законска сила за прашања поврзани со изборите за пратеници во Собранието на РСМ на 15 јули 2020 година – 15.06.2020

Уредба со законска сила за дополнување на уредбата со законска сила за прашања поврзани со изборниот процес – 10.06.2020

Уредба со законска сила за прашања поврзани со изборниот процес – 21.03.2020

 Accessibility

Accessibility