1

Поднесени претставки до Агенцијата и нивен одговор во 2019 година

Претставка за не соодветна категоризација на играна серија на ТВ Телма – 13.12.2019


Претставка за проблем со ТВ пренос од операторот А1 Македонија – 03.12.2019


Претставка за не соодветна катетегоризација на содржина на филм емитуван во ТВ Сител – 05.12.2019


Претставка за емитувана програма од А1 Македонија – 15.10.2019


Претставка против РТВ Морис – 03.10.2019


Претставка за емитувана програма без соодветна означена сигнализација за деца – 18.09.2019


Претставка за емитувана спрска програма во 1ТВ – 16.09.2019


Претставка за непримерен наслов на информативна програма на Алфа ТВ – 27.08.2019


Претставка за емитување програма со погрешна категорија на 1ТВ – 24.07.2019

Претставка за емитување програма со погрешна категорија на 1ТВ – 19.07.2019

Претставка за емитување програма без означување трета категорија на 1 ТВ – 17.07.2019

Претставка за емитувана програма без означување втора категорија на 1 ТВ – 16.07.2019


Претставка за непочитување на обврските за заштита на малолетната публика на програмата на 1 ТВ – 24.07.2019


Претставка за непочитување на обврските за заштита на малолетната публика на програмата на 1 ТВ – 19.07.2019


Претставка  за заштита на малолетната публика на програмата на 1 ТВ – 17.07.2019 


Претставка за заштита на малолетната публика на програмата на 1 ТВ – 16.07.2019


Претставка за не објавување импресум од страната на телевизија ТВ Стар Штип – 15.07.2019


Претставка за испитување тајно содружништво во 1 ТВ – 01.07.2019 


Претставка за реемитување странски програмски сервиси на оператори – 17.06.2019


Претставка за емитувана документарна програма 1 ТВ без превод – 26.06.2019


Претставка за бесправно реемитување на програмски сервиси од страна на кабелски оператор – 17.06.2019


Претставка за злоупотреба на позицијата на организаторите на кампот „Запознавање со сеќавање на влашката култура“ – 17.06.2019


Претставка за не пренесување натпревар на репрезентацијата во национална телевизија – 07.06.2019


Претставка за објавена содржина на интернет порталот Охрид 24  – 12.06.2019


Претставка за објавена содржина на новинската агенција МИА – 17.05.2019


Претставка за погрешно означена заштитна сигнализација на серија емитувана на ТВ Сител – 18.05.2019

 


Претставка за често емитување играни серии на ТВ станиците – 12.04.2019


Претставка за емитувана содржина за вакцинација на сите ТВ станици – 16.05.2019

Претставка за емисијата „Правда и неправда“ емитувана на 1 ТВ – 03.05.2019 


Претставка за емитувана забавна програма на 1 ТВ (заштита на малолетната публика) – 21.03.2019 


Претставка за емитувана серија на ТВ Сител (заштита на малолетната публика) – 14.03.2019 


Претставка за емитувана серија на ТВ Сител (заштита на малолетната публика) – 12.03.2019 


Претставка за доставена понуда за конкурс за радио на државно ниво – 29.03.2019 


Претставка за пренос на програмскиот сервис „Балкан мјузик“- 20.02.2019 


Претставка за реемитување програмски сервиси на оператор – 07.03.2019 


Претставка за емитување програмски сервиси на оператор – 07.03.2019

 


Претставка за емитувана содржина на 1ТВ – 18.02.2019


Претставка/појаснување за ангажирање на толкувачи на знаковен јазик – 06.03.2019  


Претставка за погрешно означена сигнализација на играна програма на ТВ 24 Вести – 18.02.2019  

 


Претставка за емитувана содржина на ТВ програмски сервис – 15.02.2019 


Претставка за погрешно означена сигнализација на играна програма – 19.02.2019  

 


Претставка за емитување програмските сервиси ХРТ1, ХРТ3 и ХРТ4 на операторорот Неотел – 15.02.2019 


Претставка за емитувана содржина на ТВ програмски сервис во денови на жалост – 15.02.2019


Претставка за емитувана содржина на MТВ2 – 08.02.2019  


Претставка за емитувана содржина на ТВ програмски сервис – 21.01.2019  


Претставка во однос на емитување на програмскиот сервис Балкан мјузик  – 24.01.2019


Претставка за емитувана содржина на ТВ програмски сервис – 16.01.2019


Претставка во однос на затемнување на програмски сервис на операторот ВИП.ОНЕ – 22.01.2019 

 


Претставка во однос на емитување на програмскиот сервис Балкан Мјузик – 16.01.2019  


Претставка во однос на објавена содржина на интернет портал – 21.01.2019


Претставка во однос на незаконско емитување на ТВ програми – 16.11.2018


Претставка во однос на незаконско емитување на ТВ програми – 10.01.2019