Поднесени претставки до Агенцијата и нивен одговор во 2020 година

Претставка за објава на наслов со навреда од порталот Dokaz.mk – 28.12.2020

Одговор на Агенцијата до подносителот на претставката – 28.12.2020


Претставка со барање за исправка на информација, извинување поради навреда и клевета и надомест на штета објавена на ТВ Телма – 28.12.2020

Известување за Претставка во врска со право на одговор и исправка – 29.12.2020

Одговор на Агенцијата до подносителот на претставката – 31.12.2020


Претставка против ИПТВ Македонија – 30.11.2020

Одговор на Агенцијата до подносителот на претставката – 09.12.220

Информација во врска со доставена претставка  до АЕК – 09.12.2020

Препраќање претставка за постапување до Државен завод за индустриска сопственост – 09.12.2020

Препраќање претставка за постапување до Министерство за внатрешни работи на Р.С.Македонија – 09.12.2020


Претставка за емитуван игран филм на ТВ Телма  – 16.07.2020

Одговор на Агенцијата до подносителот на претставката – 24.07.2020


Претставка за ТВ Кобра  – 13.07.2020

Одговор на Агенцијата до подносителот на претставката – 14.07.2020


Претставка во врска со незаконитости во работа на кабелски оператори – 17.06.2020

Одговор на Агенцијата до подносителот на претставката – 07.07.2020

Препраќање претставка за постапување по надлежност на АЕК- 07.07.2020


Претставка во врска со промена на серија од ТВ Сител – 06.07.2020

Одговор на Агенцијата до подносителот на претставката – 07.07.2020


Претставка во врска со недоволен медиумски простор и еднаква застапеност во медиумите од Анонимна младинска активистка во ЕКВАЛИС – 29.06.2020

Одговор на Агенцијата до подносителот на претставката – 06.07.2020


Претставка во врска со сигналот на Наша ТВ – 30.06.2020

Одговор на Агенцијата до подносителот на претставката – 03.07.2020

Известување по претставката – 03.07.2020


Претставка за избалансирано покривање на изборите од страна на радиодифузерите –  ДУИ – 01.07.2020

Одговор на Агенцијата до подносителот на претставката – 02.07.2020


Претставка за прекин на емитување програма од Телекабел – 22.06.2020

Одговор на Агенцијата до подносителот на претставката – 29.06.2020

Препраќање претставка за постапување до АЕК – 29.06.2020


Претставка за прекин на емитување канали од Македонски Телеком – 19.06.2020

Одговор на Агенцијата до подносителот на претставката – 29.06.2020


Претставка за интернет порталот Слободен печат – 10.06.2020

Одговор на Агенцијата до подносителот на претставката – 16.06.2020

Препратена претставка до Советот за етика во медиумите – 16.06.2020


Претставка за услугата Макс ТВ – 26.05.2020

Одговор на Агенцијата до подносителот на претставката – 04.06.2020


Претставка за ТВ Сител за емитување платена политичка програма – 29.05.2020


Претставка за емитувана програма со вознемирувачка содржина на ТВ Сител – 21.05.2020

Одговор на Агенцијата до подносителот на претставката – 22.05.2020


Претставка во врска со операторот Макс ТВ – 21.05.2020

Одговор на Агенцијата до подносителот на претставката – 26.05.2020

Претставка за работењето на операторите Тотал ТВ и Роби и ТВ 24 Вести – 21.05.2020

Одговор на Агенцијата до подносителот не претставката – 22.05.2020 

Дополнителен допис од подносителот на претставката до Агенцијата – 26.05.2020

Дополнителен одговор на Агенцијата до подносителот на претставката – 26.05.2020


Претставка за работењето на операторите Тотал ТВ и Роби и ТВ 24 Вести – 18.05.2020


Претставка за програма емитувана на ТВ Сител – 14.05.2020


Претставка за програма емитувана на ТВ Сител – 07.05.2020


Претставка за програма емитувана на ТВ Сител – 07.05.2020


Претставка за не реемитување на МРТ4 на дел од ОЈЕКМ – 29.04.2020


Претставка за програма емитувана на ТВ Телма – 21.04.2020


Претставка за програма емитувана на ТВ Сител – 15.04.2020


Претставка за серијата „Сестри“ емитувана на ТВ Сител – 01.04.2020


Претставка за емисијата „Бекстејџ“ на ТВ Канал 5 – 08.04.2020


Претставка за ТВ Канал 5 за начелата за вршење на дејноста од член 61 од ЗААВМУ – 09.03.2020  


Претставка во однос емитувани програмски сервиси без претходно известување на кабелскиот оператор А1 Мaкедонија – 09.03.2020


Претставка во однос на емитувана ТВ реклама – 08.01.2020


Претставка во однос на емитувана емисија „Преспав“ на МРТ – 03.01.2020


Претставка за не соодветна категоризација на игран филм на ТВ Телма – 09.01.2020Accessibility

Accessibility