15.03.2013г. Усвоен Извештајот од медиумското покривање на локалните избори 2013 во вестите – први 10 дена (4-13 март 2013)

Скопје, 15.03.2013. На денешната седница Советот за радиодифузија го усвои Извештајот од медиумското покривање на локалните избори 2013 во вестите – први 10 дена (4-13 март 2013).

Во Извештајот се претставени податоците за медиумското покривање на активностите на организаторите на изборна кампања во вестите на радиодифузерите на државно ниво (радио и ТВ сервисите на Јавниот радиодифузен сервис, ТВ Алсат М, ТВ Канал 5, ТВ Сител, ТВ Телма, ТВ 24 Вести, ТВ Алфа, ТВ Сонце и радио Канал 77).

 

За повеќе информации преземете го текстот тука.Accessibility

Accessibility