Агенцијата изврши мониторинг на изборното медиумско претставување на 18 програмски сервиси

Скопје, 27.09.2016г. – Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги изврши мониторинг на изборното медиумско претставување на 18 програмски сервиси: Македонска Радиотелевизија Прв програмски сервис МРА 1, Македонска Радиотелевизија Трет програмски сервис МРА 3, Македонска Радиотелевизија Прв програмски сервис МРТ 1, Македонска Радиотелевизија Втор програмски сервис МРТ 2, ТВ Алфа ДООЕЛ Скопје, Наша ТВ ДООЕЛ Скопје, ТВ Компани 21-М ДООЕЛ Скопје, ТВ Алсат-М ДОО Скопје, ТВ АРТ ДОО Тетово, ТВ Канал  5 ДООЕЛ Скопје, ТВ Нова ДООЕЛ Скопје, ТВ Шења ДООЕЛ Скопје, ТВ Сител ДООЕЛ Скопје, ТВ Сонце ДООЕЛ Скопје, ТВ Телма ДООЕЛ Скопје, ТВ 24 Вести ДООЕЛ Штип, Радио Слободна Македонија ДООЕЛ Скопје и Радио Канал 77 ДООЕЛ Штип.

Писмените извештаи од спроведените надзор се однесуваат за периодот од 12 до 21 септември 2016 година и истите можат да се преземат на следниве линкови:

Македонска Радиотелевизија – Прв програмски сервис МРА 1

Македонска Радиотелевизија – Трет програмски сервис МРА 3

Македонска Радиотелевизија – Прв програмски сервис МРТ 1

Македонска Радиотелевизија – Втор програмски сервис МРТ 2

ТВ Канал  5 ДООЕЛ Скопје

ТВ Сител ДООЕЛ Скопје

ТВ Алфа ДООЕЛ Скопје

ТВ Телма ДООЕЛ Скопје

ТВ Алсат-М ДОО Скопје

ТВ 24 Вести ДООЕЛ Штип

Наша ТВ ДООЕЛ Скопје

ТВ Компани 21-М ДООЕЛ Скопје

ТВ АРТ ДОО Тетово

ТВ Нова ДООЕЛ Скопје

ТВ Шења ДООЕЛ Скопје

ТВ Сонце ДООЕЛ Скопје

Радио Слободна Македонија ДООЕЛ Скопје

Радио Канал 77 ДООЕЛ ШтипAccessibility

Accessibility