Интервју за медиумската соработка помеѓу регулаторните тела на Македонија и Бугарија – ТВ Канал 5

Скопје, 07.09.2017г. – По одржаната билатерална средба помеѓу двете регулаторни тела за медиуми, директорот на Агенцијата д-р Зоран Трајчевски и Марија Стојанова, член на Советот за електронски медиуми на Република Бугарија, на 6 септември 2017 година, имаа заедничко интервју за вестите на Канал 5 телевизија.

Како што истакна директорот Трајчевски, се работи за одлична повеќегодишна соработка помеѓу двата регулатори, и истатата е во функција на споделување на добрите искуства и практики и усогласување на медиумската регулатива, посебно во делот на преземање мерки во текот и надвор од изборниот процес.

Целото интервју може да се погледне на следниот линк.Accessibility

Accessibility