Мониторинг над изборното медиумско претставување на ТВ Компани 21-М

Скопје, 07.10.2017г. – При мониторинг над изборното медиумско претставување за време на изборната кампања за локалните избори 2017 година, Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги кај ТВ Компани 21-М, утврди емитување на платено политичко рекламирање во дебатна емисија, што е спротивно на член 76 став 4 од Изборниот законик.

Платеното политичко рекламирање е емитувано во едно издание на посебната информативна програма „Клик плус“ (дебатна емисија), емитувана на 4 октомври 2017 година.

 Извештајот може да се преземе во следниот линк:

ТВ Компани 21-М член 76 став 4 од Изборниот законик – 07.10.2017Accessibility

Accessibility