Мониторинг над изборното медиумско претставување на ТВ КТВ

Скопје, 20.10.2017г. – Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги при мониторинг над изборното медиумско претставување за време на изборната кампања за локалните избори 2017 година, кај ТВ КТВ Кавадарци утврди неизбалансирано покривање на изборите во вкупната програма.

Во вторите 9 дена од изборната кампања (од 5 до13 октомври 2017г.), ТВ КТВ во дневно информативните емисии беше фокусирана на активностите на двете големи Коалиции предводени од најголемата партија на власт и на опозиција, при што одвои повеќе време за Коалицијата предводена од најголемата опозициска партија.

Извештајот може да се преземе во следниот линк:

 ТВ КТВ член 75 став 1 од Изборниот законик – 20.10.2017Accessibility

Accessibility