Вонреден надзор врз ТВ Канал 5 – член 48 од ЗААВМУ (посебни забрани)

Скопје, 23.07.2018г.  – По добиена претставка, Агенцијата изврши вонреден програмски надзор врз актуелно-информативната емисија „Само вистина“, емитувана на ТВ Канал 5 на 16 јули 2018 година. Надзорот беше извршен со цел да се констатира дали во текот на емисијата е сторена повреда на членот 48 од ЗААВМУ, поточно дали од страна на гостинката во емисијата е користен потпалувачки говор кој претставува форма на повикување на насилно уривање на уставниот поредок.

Со вонредниот надзор не е констатирано прекршување.

Извештајот од надзорот е достапен на линкот: ТВ Канал 5 (член 48 од ЗААВМУ) – 23.07.2018

 Accessibility

Accessibility