Извршен контролен административен надзор врз неделниот весник ЗАМАН

Скопје, 31.08.2018г. – Врз Друштвото за производство, услуги и трговија ЗАМАН ДООЕЛ Скопје, издавач на неделниот весник Заман, извршен е контролен административен надзор за да утврди дали е постапено по претходно изречената мерка-опомена, изречена заради необјавување на податоци за бројот на печатени примероци во изданието од 28 август – 3 септември 2018 година, бр.1155.

Надзорот покажа дека неделниот весник ЗАМАН во целост постапил по решението за преземање мерка, односно го отстранил прекршувањето на член 14 став 1 од Законот за медиуми.

 Извештајот од надзорот е достапен на линкот:

ЗАМАН – Член 14 став 1 од Законот за медиуми – (31.08.2018)Accessibility

Accessibility