Вонреден административен надзор врз магазинот Леона

Скопје, 05.09.2018г. –  За почитувањето на обврските за објавување импресум, врз Друштвото за трговија и услуги ТИА МАЛИБУ Данче и др. ДОО Скопје, издавач на магазинот Леона, Агенцијата изврши вонреден административен надзор.

Надзорот покажа дека во изданието бр.5 за септември 2018 година, објавени се податоци за импресум, со што во целост е исполнета обврската од член 14 став 1 од Законот за медиуми.

Извештајот е достапен на следниот линк:

Магазин „Леона“ – (член 14 став 1 од Законот за медиуми) – 04.09.2018Accessibility

Accessibility