Редовен програмски надзор врз 5 национални телевизии

Скопје, 29.10.2018г. – Врз 5-те национални телевизии ТВ Алфа, ТВ Алсат-М, ТВ Канал 5, ТВ Сител и ТВ Телма, Агенцијата изврши редовен програмски надзор за законските одредби коишто се однесуваат на правилата за употреба на јазикот во програмите и емитување најмалку 12 часа дневно програма на телевизија.

Надзорот покажа дека радиодифузерите постапиле согласно одредбите од ЗААВМУ.

Извештаите може да се преземат на линковите:

ТВ Алфа – (член 64 и член 90 од ЗААВМУ) – 29.10.2018

ТВ Алсат-М – (член 64 и член 90 од ЗААВМУ) – 29.10.2018

ТВ Канал 5 – (член 64 и член 90 од ЗААВМУ) – 29.10.2018

ТВ Сител  – (член 64 и член 90 од ЗААВМУ) – 29.10.2018

ТВ Телма – (член 64 и член 90 од ЗААВМУ) – 29.10.2018Accessibility

Accessibility