Вонреден надзор врз 1 ТВ – начела за вршење на дејноста

Скопје, 4 март 2019 година –  При вонреден програмски надзор, реализиран по службена должност врз 1 ТВ, Агенцијата констатираше дека во актуелно-информативната говорна шоу програма на новинарот Сашо Ордановски „Печат на неделата“, емитувана на 27 февруари 2019 година, во која беше реализирано интервју со претседателот на ВМРО ДПМНЕ, се прекршени начелата за вршење на дејноста.

Извештајот е достапен на линкот: 1 ТВ (член 61 од ЗААВМУ) – 04.03.2019Accessibility

Accessibility