Извештај од надзор над изборното медиумско претставување на 1 ТВ

Скопје, 23 април 2019 година – При надзор над изборното медиумско претставување на програмата на 1 ТВ, емитувана на 22 април 2019 година, констатирано е прекршување на правилото за eмитување платено политичко рекламирање.

Имено, 1 ТВ спротивно на Изборниот законик емитуваше платено политичко рекламирање во посебната информативна програма „Отворено студио 1“ посветена на изборниот процес.

Извештајот од надзорот е достапен на линкот:
1 ТВ (член 76 став 4 од Изборниот законик) – 23.04.2019Accessibility

Accessibility