СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

Скопје, 26 мај 2022  – Во врска со повикувањето на информативен разговор на уредничката на ТВ Телма од страна на МВР за вест која не е емитувана во програмата на телевизијата, Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги посочува дека ваквите дејствија можат негативно да се одразат на слободата на медиумите.

Новинарите и останатите медиумски работници не смеат да бидат неосновано повикувани на службени полициски разговори имајќи превид дека имаат заплашувачки ефект и во иднина можат да водат кон самоцензура.

Ваквите постапки на  истражните органи кон медиумските работници претставуваат притисок врз медиумите и нивно слободно работење.Accessibility

Accessibility