СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

Скопје, 10 мај 2023 – Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги го осудува отстранувањето на присутните сниматели на вчерашната седница на Судскиот совет и посочува дека ваквиот непрофесионален однос кон медиумите придонесува не само за фрлање сенка врз транспарентноста на судството, туку и за нарушување на правото на јавноста да биде целосно информирана за работата на судските власти.

Потсетуваме дека е особено важно на сите новинарски екипи да им се обезбеди непречен пристап за известување од настани кои се од јавен интерес, во насока на обезбедување транспарентност и отчетност на институциите.

 Accessibility

Accessibility