Изречена мерка јавна опомена на Тотал ТВ

Скопје, 13 мај  2024 – Врз основа на констатации од надзор, Советот на Агенцијата на 21-та седница одржана на 10 мај 2024 донесе Решение за изрекување на мерка јавна опомена за операторот Тотал ТВ од Скопје, заради тоа што во својот програмски пакет ги нема обезбедено програмските сервиси на јавниот радиодифузен сервис „МРТ2“, „МРТ4“ и „МРТ5“  што е спротивно на член 143 став 3 од ЗААВМУ.

Изречената мерка е достапна на следниот линк:

Тотал ТВ  – (член 143 став 3 од ЗААВМУ) – 13.05.2024Accessibility

Accessibility