Образец – барање за доделување дозвола

image_pdfimage_print

 Барањето за доделување на дозвола без објавување на јавен конкурс за телевизиско емитување, можете да го преземете на следниот линк  

 Образецот за понудени технички и просторни услови за телевизија преку ОЈЕКМ може да се преземе на следниот линк

КАКО ДА ЈА ВПИШЕТЕ СТРУКТУРАТА НА ПРОГРАМАТА/МУЗИКАТА ВО ПРИЈАВИТЕ?

За полесно да ја впишете структурата на планираната програма, односно структурата на планираната музика во Пријавите, Агенцијата подготви ексел табели, со чија помош автоматски се пресметува времетраењето на програмата/музиката, времетраењето на програмата по функции и застапеноста по функции.

На следниот линк можете да ги преземете соодветните ексел табели:

Структура на планирана програма/музика

 Accessibility

Accessibility