Поднесени претставки до Агенцијата и нивен одговор во 2021 година

Претставка во врска со емитуваните содржини во националните телевизии – 23.12.2021

Одговор на Агенијата до подносителот на претставката –  31.12.2021


Претставка за серијата „Величествениот“ емитувана на ТВ Алфа –  28.12.2021

Одговор на Агенијата до подносителот на претставката – 29.12.2021


Претставка за пријава на злоупотреба на приватност од страна на Алфа ТВ – 14.12.2021

Информација за претставката – 24.12.2021

Одговор на Агенијата до подносителот на претставката – 24.12.2021


Претставка за емитување на серија на ТВ Алфа со несоодветна категоризација – 30.11.2021

Одговор на Агенцијата до подносителот на претставката – 14.12.2021


Претставка за објавување информации од телевизиите за вакцинација против ковид 19 – 26.11.2021

Одговор на Агенијата до подносителот на претставката – 14.12.2021


Претставка за емитувани емисии на МТВ 1 – 22.10.2021

Одговор на Агенијата до подносителот на претставката – 28.10.2021


Претставка за емитувана реклама за Фанта Халовин – 04.10.2021

Одговор на Агенијата до подносителот на претставката – 06.10.2021


Претставка против “ТВ Нова С“ која се емитува преку оператор на кебелска мрежа -05.10.2021

Одговор на Агенијата до подносителот на претставката – 05.10.2021


Претставка за емитувана серија во ТВ Сител – 28.09.2021

Информација за извршен вонреден надзор по претставката – 05.10.2021

Одговор од Агенцијата до подносителот на претставката – 05.10.2021


Претставка од Партијата Левица околу измени на Изборен законик – 24.09.2021

Одговор од Агенцијата до подносителот на претставката – 28.09.2021


Претставка од Партијата ЛДП околу измени на Изборен законик – 24.09.2021 

Одговор од Агенцијата до подносителот на претставката – 28.09.2021


Претставка против ТВ Алфа – 16.07.2021

Известување за претставка во врска со право на одговор и исправка – 22.07.2021

Одговор од Агенцијата до подносителот на претставката – 22.07.2021


Претставка за емитувана серија на ТВ Сител – 17.05.2021

Одговор на Агенцијата до подносителот на претставката – 17.05.2021


Претставка oд Неотел – 31.03.2021

Препраќање на претставката до Државен завод за индустриска сопственост – 9.04.2021

Информација до АЕК за доставената претставка – 9.04.2021

Одговор на Агенцијата до подносителот на претставката – 9.04.2021


Претставка зе емитуван прилог на ТВ Алсат-М – 23.03.2021

Известување за претставката до ТВ Алсат-М- 29.03.2021

Одговор на Агенцијата до подносителот на претставката – 29.03.2021


Претставка зе емитуван филм на ТВ Сител – 17.03.2021

Одговор на Агенцијата до подносителот на претставката – 26.03.2021


Претставка зе емитуван филм на ТВ Алфа – 03.03.2021

Одговор на Агенцијата до подносителот на претставката -04.03.2021


Претставка зе емитуван филм на ТВ Сител – 12.02.2021

Известување за претставката до ТВ Сител – 23.02.2021

Одговор на Агенцијата до подносителот на претставката – 23.02.2021Accessibility

Accessibility