Поднесени претставки до Агенцијата и нивен одговор во 2024 година

Претставка во врска со емисијата “Гола Привлечност“ емитувана на Канал 5 – 27.05.2024

Одговор до подносителот на претставката – 05.06.2024

Известување за Претставка во врска со реалното шоу “Гола Привлечност“ – 05.06.2024


Претставка од политичката партија ЛЕВИЦА за ТВ Сител – 07.05.2024

Одговор до подносителот на претставката – 13.05.2024


Претставка во врска со  Нацрт-Упатството за радиодифузери од политичката партија ЛЕВИЦА – 25.03.2024

Одговор до подносителот на претставката – 12.04.2024


Претставка во врска со работата на операторот ТОТАЛ ТВ – 01.04.2024

Одговор до подносителот на претставката – 05.04.2024

Препраќање претставка до АЕК – 08.04.2024


Претставка за „Балканска приказна“ на ТВ Сител – 01.03.2024

Одговор до подносителот на претставката – 03.05.2024

Известување за претставката до ТВ Сител – 05.03.2024


Претставка за „Балканска приказна“ на ТВ Сител – 19.02.2024

Одговор до подносителот на претставката – 03.05.2024

Известување за претставката до ТВ Сител – 05.03.2024


Преставка во врска со објавено видео со малолетници во Слободен Печат – 28.02.2024

Одговор до подносителот на претставката – 04.03.2024

Доставување на претставката до Советот за етика во медиумите на Македонија – 04.03.2024

Доставување одлука по жалба од Совет за етика во медиумите 19.06.2024


Претставка во врска со информирањето на телевизиите: Телма, Канал 5, Алфа и Алсат – М при изборот на техничката Влада – 19.02.2024

Одговор на анонимна претставка за информативната програма на телевизиите: Телма, Канал 5, Алфа и Алсат-М – 28.02.2024

Известување за претставката во врска со медиумското известување при изборот на техничката Влада до ТВ Алфа – 28.02.2024

Известување за претставката во врска со медиумското известување при изборот на техничката Влада до ТВ Алсат-М – 28.02.2024

Известување за претставката во врска со медиумското известување при изборот на техничката Влада до ТВ Канал 5 – 28.02.2024

Известување за претставката во врска со медиумското известување при изборот на техничката Влада до ТВ Телма – 28.02.2024


Претставка во врска со услугите кои ги нудат кабелските оператори – 22.01.2024

Одговор до подносителот на претставката – 02.02.2024


Претставка за емитувана емисија на РА Метрополис без превод на македонски јазик – 12.01.2024

Одговор до подносителот на претставката – 15.01.2024Accessibility

Accessibility