Предлози од Привремената комисија за следење на медиумското претставување за 22 извештаи од мониторингот на изборното медиумско претставување за период од 21 до 30 ноември 2016 година и писмени извештаи од спроведените надзори за истиот период

image_pdfimage_print

Предлози за изрекување мерка-глоба

Предлог за изрекување мерка – ТВ Нова ДООЕЛ Скопје

– Надзор над изборното медиумско претставување – ТВ Нова ДООЕЛ Скопје

Предлог за изрекување мерка – ТВ Сител ДООЕЛ Скопје

– Надзор над изборното медиумско претставување – ТВ Сител ДООЕЛ Скопје

Предлози за изрекување мерка-опомена

Предлог за изрекување мерка – ТВ 24 Вести ДООЕЛ Штип

– Надзор над изборното медиумско претставување – ТВ 24 Вести ДООЕЛ Штип

Предлог за изрекување мерка – ТВ Алсат-М ДОО Скопје

– Надзор над изборното медиумско претставување – ТВ Алсат-М ДОО Скопје

Предлог за изрекување мерка – ТВ Канал 5 ДООЕЛ Скопје

– Надзор над изборното медиумско претставување – ТВ Канал 5 ДООЕЛ Скопје

Предлог за изрекување мерка – ТВ Телма ДООЕЛ Скопје

– Надзор над изборното медиумско претставување – ТВ Телма ДООЕЛ Скопје

Предлог за изрекување мерка – ТВ Шења ДООЕЛ Скопје

– Надзор над изборното медиумско претставување – ТВ Шења ДООЕЛ Скопје

 

Предлози за неизрекување мерка

Предлог за неизрекување мерка – Македонска Радиотелевизија – Прв програмски сервис МРТ 1

– Надзор над изборното медиумско претставување –  Македонска Радиотелевизија – Прв програмски сервис МРТ 1

Предлог за неизрекување мерка – Македонска Радиотелевизија – Прв програмски сервис МРА 1

– Надзор над изборното медиумско претставување – Македонска Радиотелевизија – Прв програмски сервис МРА 1

Предлог за неизрекување мерка – Македонска Радиотелевизија – Втор програмски сервис МРТ 2

– Надзор над изборното медиумско претставување – Македонска Радиотелевизија – Втор програмски сервис МРТ 2

Предлог за неизрекување мерка – Македонска Радиотелевизија – Трет програмски сервис МРА 3

– Надзор над изборното медиумско претставување – Македонска Радиотелевизија – Трет програмски сервис МРА 3

Предлог за неизрекување мерка – ТВ Сител ДООЕЛ Скопје

– Надзор над изборното медиумско претставување – ТВ Сител ДООЕЛ Скопје

Предлог за неизрекување мерка – ТВ Алфа ДООЕЛ Скопје

– Надзор над изборното медиумско претставување – ТВ Алфа ДООЕЛ Скопје

Предлог за неизрекување мерка – ТВ Сонце ДООЕЛ Прилеп

– Надзор над изборното медиумско претставување – ТВ Сонце ДООЕЛ Прилеп

Предлог за неизрекување мерка – Наша ТВ ДООЕЛ Скопје

– Надзор над изборното медиумско претставување – Наша ТВ ДООЕЛ Скопје

Предлог за неизрекување мерка – ТВ АРТ ДОО Тетово

– Надзор над изборното медиумско претставување – ТВ АРТ ДОО Тетово

Предлог за неизрекување мерка – ТВ Компани 21-М ДООЕЛ Скопје

– Надзор над изборното медиумско претставување – ТВ Компани 21-М ДООЕЛ Скопје

Предлог за неизрекување мерка – Радио Канал 77 ДООЕЛ Штип

– Надзор над изборното медиумско претставување – Радио Канал 77 ДООЕЛ Штип

Предлог за неизрекување мерка – Радио Слободна Македонија ДООЕЛ Скопје

– Надзор над изборното медиумско претставување – Радио Слободна Македонија ДООЕЛ Скопје

Предлог за неизрекување мерка – ТВ Канал 5 Плус ДООЕЛ Скопје

– Надзор над изборното медиумско претставување – ТВ Канал 5 Плус ДООЕЛ Скопје

Предлог за неизрекување мерка – ТВ Сител 3 ДООЕЛ Скопје

– Надзор над изборното медиумско претставување – ТВ Сител 3 ДООЕЛ Скопје

Предлог за неизрекување мерка – Радио Антена 5 ДОО Скопје

– Надзор над изборното медиумско претставување – Радио Антена 5 ДОО Скопје

Предлог за неизрекување мерка – Радио Рос Метрополис ДОО Скопје

– Надзор над изборното медиумско претставување – Радио Рос Метрополис ДОО СкопјеAccessibility

Accessibility