Хроника од 11та седница

Скопје, 18.03.2021 – На денешната 11та седница, Советот на Агенцијата го одобри Нацрт-годишниот извештај за работата на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги за 2021 година. Врз основа на констатации од надзор, изречени се две мерки јавни опомени, на ТРД АЛТРА-САТ Охрид за реемитување на нерегистрирани програмски сервиси „RTR Planeta”, „Russia 24“, „Al Jazeera“ и „DM Sat“ што е спротивно на член 141 од ЗААВМУ, и на ТРД ДУЕ Гостивар за необјавување податоци што е должен да ги емитува на соодветно место за секоја содржина од програмскиот сервис што е спротивно на член 14 од Законот за медиуми.

Со цел започнување на постапка која е во согласност со Годишниот план за јавни набавки за 2022 година на Агенцијата, Советот даде одобрување на директорот на Агенцијата да ја спроведе постапката за јавна набавка на услуга – одржување на софтвер на системот за мониторирање на радио и тв сервиси и надзор на ОЈЕКМ.Accessibility

Accessibility