Хроника од 27-та седница

Скопје, 15.07.2020 год. – Советот на Агенцијата на денешната седница донесе Заклучоци за покренување прекршочни постапки пред надлежен суд против радиодифузерите ТРД АЛСАТ-М ДОО Скопје и ТРД ТВ Макпетрол ДООЕЛ Скопје поради прекршување на член 76-б став 3 од Изборниот законик, односно за време на изборниот молк се објавени аудиовизуелни материјали за носител на функција во органите на власта кој воедно активно учествуваше во кампањата на еден учесник  во изборниот процес.Accessibility

Accessibility