Хроника од 42-та седница

Скопје, 01.12.2020 год. – На денешната седница Совет на Агенцијата покрена постапка за одземање на дозволата за телевизиско емитување на ТРД ТВ-АНИСА, поради прекршување на член 82 став 1 алинеја 2 од Законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги, неемитување на најмалку 6 часа дневно програма, односно престанал со емитување на програмскиот сервис повеќе од 30 дена поради технички, финансиски или други причини.Accessibility

Accessibility