Извештаи од констатирани прекршувања на Изборниот законик

Скопје, 13.05.2016г. – Со мониторингот на медиумското претставување во вестите, реализиран во периодот од 25 април до 4 мај 2016 година, е констатирано дека ТВ Алфа, ТВ Канал 5 и ТВ Сител, известуваат за активностите на органите на власта во функција на изборно медиумско претставување на ВМРО ДПМНЕ, со што е прекршен член 75-б од Изборниот законик.

Извештаите можат да се преземат на следните линкови:

ТВ Сител – прекршок на член 75-б од Изборниот законик

ТВ Алфа – прекршок на член 75-б од Изборниот законик

ТВ Канал 5 – прекршок на член 75-б од Изборниот законикAccessibility

Accessibility