Мислење од Комисијата за заштита од дискриминација во однос на претставка за емисијата „Миленко Неделковски Шоу“

Скопје, 14.03.2017г. – Комисијата за заштита од дискриминација на Република Македонија до Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги, достави Допис – мислење со кое не се утврдува дискриминација по основ на „говор на омраза“, како и граѓански деликти против честа и угледот односно клевета и навреда, во случајот кој Агенцијата го иницираше за емисијата „Миленко Неделковски Шоу“ емитувана на Канал 5 телевизија.

Дописот од Комисијата за заштита од дискриминација на РМ може да се погледне на следниот линк.Accessibility

Accessibility