Мониторинг над изборното медиумско претставување на ТВ Едо

Скопје, 14.10.2017г. – Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги при мониторинг над изборното медиумско претставување на програмскиот сервис на ТВ Едо, констатираше прекршување на изборниот молк.

Надзорот покажа дека на 14 октомври 2017 година, ТВ Едо објави аудиовизуелен материјал во кој учествува Претседателот на најголемата опозициска партија, која заедно со својата Коалиција учествува на Локалните избори 2017.

Извештајот е достапен на следниот линк:

ТВ Едо, член 76-б став 3 од Изборниот законик

 

 Accessibility

Accessibility