Редовен административен надзор врз 6 печатени медиуми

Скопје, 31.10.2018г. Врз издавачите на печатени медиуми, Заман ДООЕЛ Скопје издавач на неделниот весник „Заман“ и магазинот “Заман шќип“ и АРС ЛАМИНА ДОО Скопје издавач на магазините „Мини либи“ и „Либи“ на македонски и на албански јазик, Агенцијата спроведе редовен административен надзор за обврските за објава на импресум, податоци за седиште, печатница, датум на печатење или препечатување и број на печатени примероци, обврски од Законот за медиуми.

Надзорот покажа дека печатените медиуми ги исполниле законските обврски.

Извештајот е достапен на линкот:

Општ извештај – (член 14 став 1 од Законот за медиуми) – 31.10.2018Accessibility

Accessibility