Извештај од надзор над изборното медиумско претставување на ТВ Ускана Еден

Скопје, 08.04.2019г. – При надзорот над изборното медиумско претставување на програмата на ТВ Ускана Еден, емитувана од 1 до 6 април 2019 година, констатирано е прекршување на правилото за eмитување платено политичко рекламирање.

ТВ Ускана Еден во повеќе реални часови емитувана програма на 1, 2, 5 и 6 април 2019 година, спротивно на член 75-ѓ од Изборниот законик, одвои повеќе од 4 минути платено политичко рекламирање во еден реален час за кандидатот за претседател Блерим Река, поддржан од политичките партии во опозиција.

 

Извештајот е достапен на линкот:

ТВ Ускана Еден(член 75-ѓ од Изборниот законик) – 08.04.2019Accessibility

Accessibility