Јавна опомена за операторот Спајдер-Нет од Гевгелија

Скопје, 10.07.2019 – На денешната 27-та седница, Советот на Агенцијата за операторот Спајдер-Нет од Гевгелија, донесе решение за јавно опоменување и за исклучување на реемитувањето на програмскиот сервис “Hayat Plus”, кој не е регистриран во Агенцијата, согласно член 141 од ЗААВМУ.

Врз операторот Спајдер-Нет, ќе се изврши контролен надзор за да се утврди дали постапил по мерката јавна опомена.

Јавната опомена е достапна на линкот:

Спајдер-Нет (член 141 од ЗААВМУ) – 20.07.2019Accessibility

Accessibility