Вонреден програмски надзор врз операторите КАНАЛ 16 и ВИВА НЕТ

Скопје, 26.07.2019г. – Врз операторите КАНАЛ 16 од Ресен и ВИВА НЕТ од Берово извршен е вонреден програмски надзор за почитувањето на обврските за регистрација на програмски сервиси и титлување на програмските сервиси кои операторите ги реемитуваат. При надзорот не се констатирани непочитувања на ЗААВМУ.

Извештаите од надзорите може да се преземат на линковите:

КАНАЛ 16 – (член 64 став 2 и член 141 од ЗААВМУ) – 27.06.2019

ВИВА НЕТ – (член 64 став 2 и член 141 од ЗААВМУ) – 27.06.2019Accessibility

Accessibility