2021 година

image_pdfimage_print

Извештаи од спроведени надзори: 

Обврски на радиодифузерите за емитување на европски дела и дела од независни продуценти

– Редовен програмски надзор МРТ 1 – (член 91 став 5 од ЗААВМУ) – 03.06.2021

– Редовен програмски надзор МРТ 1 – (член 91 став 2 од ЗААВМУ) – 03.06.2021

Употреба на јазикот во програмата, квота за изворно создадена програма како македонски аудио и аудиовизуелни дела

– Редовен програмски надзор МТВ 1 (член 64, член 90 и член 92 став 1 и 3 од ЗААВМУ) –  02.03.2021

Заштита на малолетни лица; почитување на обврските за емитување аудио и аудиовизуелни комерцијални комуникации; обврски при обезбедувањето на квизови или други различни облици на наградно учество

– Редовен програмски надзор МТВ 1 (член 50 став 3, членови 53, 54, 55, 98, 99, 100 и 101, член 52, член 93 и член 94 од ЗААВМУ) – 02.03.2021

Импресум; информации достапни до корисниците; идентификација на радиодифузер

– Редовен административен надзор МРТ 1  (член 14 од Закон за медиуми, член 51 став 1 и член 97 од ЗААВМУ) – 02.03.2021Accessibility

Accessibility