Осуда за физичкиот напад врз Зоран Божиновски

Скопје, 26 октомври 2022 – Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги најостро го осудува вчерашниот физички напад врз сопственикот на „Буревесник“ Зоран Божиновски.

Безбедноста на новинарите е предуслов за професионално вршење на нивните обврски и секое насилство кон нив е апсолутно неприфатливо. Тие треба да ја вршат својата работа ослободени од каков било вид напади, притисоци, вознемирување и заплашување.

Потенцираме дека во демократските земји е неопходно да се обезбеди целосно уживање на правото на слобода на изразување и на правото на информирање на граѓаните.Accessibility

Accessibility