Изречена мерка јавна опомена за ТВ Алсат – М

Скопје, 14 декември 2023 – Советот на Агенцијата на 39-та седница одржана на 12 декември 2023 година врз основа на констатации од извршен надзор за непочитување на одредби од Законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги, односно за емитување поп-ап/реклами на поделен екран што покриваат суштински делови од драмското дејствие донесе решение за изрекување мерка јавна опомена за ТВ Алсат-М од Скопје.

Изречената мерка е достапна на линкот:

ТВ Алсат-М – (член 98 став 2 од ЗААВМУ) – 13.12.2023Accessibility

Accessibility