Податоци за досегот на радиостаниците и за уделот во вкупната гледаност на ТВ станиците – трет квартал од 2018г

Скопје, 15.10.2018– Податоците за досегот на радиостаниците и за уделот во вкупната гледаност на телевизиските станици за третиот квартал од 2018 година можат да се … […]

Претставници на ОБСЕ/ОДИХР во работна посета на АВМУ

Скопје, 11.09.2018г. – Делегација на ОБСЕ/ОДИХР, предводена од Н.Е. Амбасадор Јан Петерсен, Шеф на Мисијата на ОБСЕ/ОДИХР во Скопје за следење на Референдумот и г.Марек Мрачка, аналитичар за медиуми, денеска во Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги имаa средба со директорот на Агенцијата д-р Зоран Трајчевски[…]

Одржан четвртиот јавен состанок за 2017 година

Скопје, 22.12.2017г. – Денеска, Агенцијата го одржа последниот јавен состанок за 2017 година. За спроведените активности согласно Годишната програма за работа говореше д-р Зоран Трајчевски, директор на Агенцијата, кој ги презентираше активностите што Агенцијата ги реализираше во изминатото тромесечие – […]

Мониторинг над изборното медиумско претставување на ТВ Компани 21-М

Скопје, 07.10.2017г. – При мониторинг над изборното медиумско претставување за време на изборната кампања за локалните избори 2017 година, Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги кај ТВ Компани 21-М, утврди емитување на платено политичко рекламирање во дебатна емисија,[…]

Мониторинг над изборното медиумско претставување на ТВ – СТАР

Скопје, 06.10.2017г. – Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги при мониторинг над изборното медиумско претставување за време на изборната кампања за локалните избори 2017 година, кај ТВ – СТАР ДОО Штип, […]

Покренати прекршочни постапки против ТВ Нова, ТВ Алсат-М и ТВ 24 Вести

Скопје, 04.10.2017г. – Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги врз основа на извештаите од извршениот мониторинг над изборното медиумско известување, а во согласност со Изборниот законик, поведе прекршочни постапки против ТВ Нова, ТВ Алсат-М и ТВ 24 Вести.

[…]

Мониторинг над изборното медиумско претставување на 24 Вести

Скопје, 04.10.2017г. – Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги при мониторинг над изборното медиумско претставување за време на изборната кампања за локалните избори 2017 година, кај ТВ 24 Вести, констатираше непочитување на правилата за објавување на резултати од истражување на јавно мислење.

[…]

Мониторинг над изборното медиумско претставување на ТВ Алсат – М и ТВ Нова

Скопје, 03.10.2017г. – Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги при мониторинг над изборното медиумско претставување за време на изборната кампања за локалните избори 2017 година,[…]

ПОСЛЕДЕН ИЗВЕШТАЈ ОД ИЗВЕСТУВАЊЕТО ЗА ЛОКАЛНИТЕ ИЗБОРИ 2017 ЗА ПЕРИОДОТ ПРЕД КАМПАЊА

Скопје, 01.10.2017г. – Агенцијата го објави последниот извештај од мониторингот на медиумското известување, за периодот пред почетокот на изборната кампања, што се однесува на периодот од 16 до 24 септември 2017 година.[…]Accessibility

Accessibility