СРД изрече казнени мерки против радиодифузерите кои ги прекршиле законските одредби за медиумското покривање на предизборните активности

СКОПЈЕ, 02.06.2011 – На денешната седница Советот за радиодифузија (СРД) ги разгледа најновите прекршувања на изборната регулатива, што ги забележал мониторингот на СРД и донесе … […]

Нови санкции против прекршителите на изборниот молк и на одредбите за платено политичко рекламирање

СКОПЈЕ, 4 јуни, 2011 – Советот за радиодифузија (СРД) на денешната седница изрече мерки против радиодифузерите, коишто ги прекршиле законските одредби во покривањето на пред-изборните … […]

Прекршочни против ТВ А1 и ТВ Сител поради нарушување на правилата за покривање на предизборните активности

СКОПЈЕ, 8 јуни, 2011 – На денешната седница Советот за радиодифузија (СРД) изрече мерки за дополнително анализираниот емитуван материјал од страна на радиодифузерите од предизборната … […]

Прес конференција на СРД за резултатите од медиумското покривање на изборите од страна на медиумите на национално ниво за Предвремените парламентарни избори 2011

СКОПЈЕ, 08 јуни 2011 – Советот за радиодифузија ќе организира прес конференција на која ќе ги презентира резултатите од медиумското покривање на изборите од страна … […]

Одржана прес конференција на СРД за резултатите од медиумското покривање на изборите од страна на медиумите на национално ниво за Предвремените парламентарни избори 2011

СКОПЈЕ, 09 јуни 2011 – Денеска Советот за радиодифузија организираше прес конференција на која ги презентираше резултатите од медиумското покривање на изборите од страна на … […]Accessibility

Accessibility