СООПШТЕНИЈА ЗА МЕДИУМИ

Агенцијата најостро реагира за неточните наводи изнесени во текст на порталот Либертас за злоупотреба на пари од ИПА

Денес, 25 јуни 2014 година, на насловната страна на порталот Либертас е објавен текст со наслов „Брисел проверува каде завршиле 3 милиони евра од ИПА: ...

Агенцијата ќе биде домаќин на работилница на тема “Заштита на малолетната публика од штетни медиумски содржини”

Скопје, 10.06.2014г.  - Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги во рамките на проектот на Совет на Европа “ Унапредување на слободата на изразување, информирање ...

Од 19 март да не се објавуваат резултати од испитувања на јавно мислење

Скопје, 19.03.2013г.  - Советот за радиодифузија ги потсетува радиодифузерите дека веќе започна периодот од 5 дена пред денот определен за одржување на изборите во кој, ...

Скопје, 17 март 2014г. Операторите на јавни електронски комуникациски мрежи да достават извештаи за вкупниот годишен приход во 2013 година најдоцна до 25 март 2014г.

Операторите на јавни електронски комуникациски мрежи (ОЈЕКМ) кои реемитуваат пакети со програмски сервиси и давателите на аудиовизуелни медиумски услуги по барање кои обезбедуваат аудиовизуелни медиумски ...

29.05.2013г. Врачени изменетите дозволи за радиодифузна дејност

Скопје, 29 мај 2013г. Советот за радиодифузија денес ги врачи изменетите дозволи за вршење на радиодифузна дејност. Од 1 јуни 2013 година,  преку операторот на ...


Accessibility

Accessibility