СООПШТЕНИЈА ЗА МЕДИУМИ

Медиумската писменост кај учениците во прва и втора година средно образование во фокусот на вториот јавен состанок на АВМУ

Скопје, 27 јуни 2024– Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги денес го одржа вториот јавен состанок за оваа година, на кој беше промовирано Истражувањето ...

ОБЈАВЕНИ ИЗВЕШТАИ ЗА ИЗБОРНОТО МЕДИУМСКО ПРЕТСТАВУВАЊЕ ВО ВТОРИОТ КРУГ ОД ИЗБОРНАТА КАМПАЊА ЗА ПРЕТСЕДАТЕЛСКИТЕ ИЗБОРИ 2024 И ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ ИЗБОРИ 2024

Скопје, 30 мај 2024 – Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги денес ги објави извештаите за изборното медиумско претставување за Парламентарните избори 2024 од ...

Објавени извештаи за емитувано ППР за втор круг Претседателски избори и за Парламентарни избори 2024

Скопје, 23 мај 2024 – Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги денес ги објави  извештаите  за  платеното политичко рекламирање (ППР) емитувани за време на ...

Билатерална средба на АВМУ и НКМ во Приштина

Приштина, 22 мај 2024 – Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги и Независната комисија за медиуми на Република Косово (НКМ) денеска во Приштина, договорија ...

Изборен молк поради прегласување за Парламентарните избори 2024

Скопје, 20 мај 2024 – Поради повторување на гласањето за Парламентарните избори 2024 во седум гласачки места во Изборните единици 5 и 6, Агенцијата за ...


Accessibility

Accessibility